Ørner og idylliske solnedganger

Igår hadde vi forsovet oss. Det var meningen at vi skulle opp i seks-tiden, men jeg hev meg opp i åttetiden og fant samboeren lesende på sofaen. Da var det bare å kaste på seg fillene og komme oss avgårde. Vi hadde allerede dagen før bestemt oss for å teste ut hvilken av de to veiene som var kortest å kjøre. Kom man raskere fram ved å ta av etter Aalborg og kjøre riksveien ned gjennom Holstebro, eller var det bedre å heller ta motorveien ned til Aarhus og skarpt vestover gjennom Silkeborg. Vi tok riksveien ned og motorveien opp, det viste seg å være riksveien som var raskest.

Uavhengig av dette hadde vi kommet til Ikast i rimelig grei tid, kikket litt omkring på modem og annet og fått kjøpt riktig utstyr til gutten på nærmeste Bilka før vi kjørte nordover. Vi kom frem til ørnereservatet 45 minutter før det startet og fikk vimsa litt rundt.

Ved selve showet tok jeg ingen bilder, men Marius fikk tatt et par jeg kan laste opp senere. Midt i showet hadde de en stor sort afrikansk ørn, hun het Sheba. Hun ble lokket rundt på tribunen hvor folk satt med rått kjøtt med streng instruks om å holde fingre og tær for seg selv. Da Sheba kom til vår del av tribunen og hun skulle forbi Avery fikk han seg litt av en vinge. Bokstavelig talt. Han rørte seg nesten ikke og da Sheba var på trygg avstand lente jeg mot ham og sa «I did say they’d be close». Han smilte bare, absolutt storfornøyd.

Etter showet stakk vi til Frederikshavn for å spise på Blue Burger Cafe før vi tok reisen tilbake til Ikast for å overlevere en noget sliten Australier.

image

Vi kom ganske sendt hjem og det tok ikke lang tid før jeg sovnet. Denne gangen sov jeg adskillig bedre.

Idag har vi virret litt omkring Aalborg. Jeg har kjøpt meg to par med nye sko, og vi var på butikken Rigtige Mænd i Nørresundby for å finne klær til Marius. Han kom ut med nye sko, shorts, pike skjorter og boxere til den nette summen av 1500. De hadde nemlig storsalg på gang, det han valgte ville vel ha kostet glatt over 3500 kroner ordinær pris. Så nå er mannen glad!

Etter litt dilling omkring i Aalborg hadde vi begge to helt forferdelig vondt i føttene. Men etter litt hvile på sommerhuset, litt is på Havnekiosken i Sæby og enda mer avslapping tok vi en kjøretur nordover i retning Skagen. Vi kjørte ikke hele veien opp til, vi snudde ved Ålbæk, men vi var så utrolig heldig å se en hjort med to kalver krysse veien! Woohoo, wildlife!

Og jeg måtte selvsagt ta et par obligatoriske bilder avstrand i solnedgang.

image

image

Og den kule kirken…

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *