1 Comment

Skrivemaskin-dilla

Sent på kvelden en lørdag kommer jeg endelig hjem etter en lang reise til den andre siden av fjorden. I Halden har jeg nemlig funnet en gammel skrivemaskin til usedvanlig billig penge (50kr) og Marius har, av strategiske grunner antar jeg, sagt seg mer enn villig til å bruke en lørdag på å kjøre meg dit.
Den så litt ensom ut der den stod i garasjen, så da var det jo endelig godt at jeg hadde kommet for å ta den med hjem.

Etterpå kjørte vi litt tilfeldig nordover og havnet i Ørje hvor det var frimarked. Der dultet jeg borti et eldre ektepar som hadde en bod, hvor jeg fant en Groma skrivemaskin fra 1941 (jeg sjekket serienummeret da jeg kom hjem). Han ville opprinnelig ha 300, pruta ned til 250 men følte at siden jeg allerede hadde kjøpt en en idag så fikk det holde i massevis og takket så mye for samtalen lell. Nå i ettertid angrer jeg. Jeg skulle ha kjøpt den. 250kr for en fungerende skrivemaskin fra 1941 som kun behøver en ordentlig rens og nytt spolebånd er jo rene røverkjøpet.

Etterpå virret vi oss tilbake i Fredrikstad hvorpå vi til slutt vendte nesen hjemover med Bastø-ferja fra Moss.

Nå har jeg hatt tid til å både dusje, rense maskinen overfladiskt, finjustere et par stålkomponenert, bytte spolebånd og sjekke serienummer. Min nye Royal fra en garasje til 50kr er fra 1939! Og fungerer som bare det! Den lukter riktignok låve med hest, men den fungerer som bare rakkern!

Det var definitivt verdt å reise hele veien til Halden.

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *