6 Comments

Hastverk før kulda kommer!

expedit-bookcase
I helga var vi en tur på Ikea på Slependen i Oslo. Jeg måtte ha en kallax hylle (tidl. expedit) som jeg hadde planer om å modifisere slik at jeg kunne ha den som tvbenk.

De er jo utrolig praktisk på mange måter og utifra hva jeg ser hva folk lager av «hacks» av denne er det helt fantastisk hvor fleksibel den er. Men at den ikke kommer med enkelte modifiseringsmuligheter for tvbenk forstår jeg ikke.
Den selges heller ikke i de virkelige store variantene som Expedit kom i (5×4 ruter), men samtidig har de gjort den ytre plankeborden tynnere slik at den er lettere å spleise sammen om det skulle være.

Så midt i rushtida på Ikea på en lørdag trasker vi rundt med migreneanfall, pillerus og skrikende unger som maser på foreldrene sine fordi Ikea er bare ikke morsom når du er 2 år gammel. Marius ble rimelig amper etterhvert så vi bestemte oss for å nesten løpe gjennom det meste for å komme fortest mulig ut igjen.

Dessverre viste det seg også at om jeg skulle få kappet ting slik jeg ville så ville jeg trengt en spesiel sag til flere hundre kroner. Det er noe jeg selvsagt ikke gidder å kjøpe for å kappe EN ting, dermed fikk jeg huseieren min til å kappe for meg. Han er jo snekker tross alt. Og etter litt knot i en halvtimes tid var tvbenken endelig på plass.

tvbenk

Huseier’n er grepa kar han.

6 Comments

 1. Hi! I love what you’ve done here. I’ve seen the unit made with the larger gap at the top for a DVD player, but I’ve not seen the drawers and shelf like this before. How did you do it? Did you need to buy an extra shelf?

  1. I already had quite a few smaller Kallax-shelves. I simply dismantled one in order to get the additional shelf added. And my landlord was kind enough to saw the drawer-section in half.
   I imagine you don’t really need an extra kallax-shelf to get this done, whitepainted wood with the same thickness would probably be just as good.

 2. I’m trying to do something similar – have you used tbe Kallax bookshelf for this? Can you link me up with the ikea catalogue link? Thank you 🙂

  1. I have used Kallax bookshelf for this.
   Seeing as I don’t know which country you are from, it’s difficult to know which ikea catalogue to point towards.
   But it is indeed Kallax.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *