2 Comments

Da var eikebordet endelig ferdig!

Vårt eikebord som ble kjøpt på Jysk for en del år siden har lenge vært et sørgelig syn. Det kom jo fullstendig ubehandlet og det var overøst med fettflekker etter kort tid, og sånt får man bare ikke vasket bort. Jeg måtte dermed fram med slipemaskinen og gjøre mitt beste for å få det pent igjen. Dessverre tok jeg ingen før-bilder så man kan se hvor grufullt det var.

IMG_5049
Heldigvis tok det bare en dag å pusse det ned, eller så hadde jeg vel blitt skrullete av lyden.


IMG_5052
Første strøk med beis. Jeg ville ha en mørk og varm brunfarge på bordet når jeg ble ferdig. Til tross for at det stod på boksen at den ikke egnet seg til eik 😛

IMG_5054


IMG_5055
Strøk nummer 2 på bordet. Fargen jeg vil ha begynner å vise seg.


10463722_10203644606142991_3341543054894608089_o
Ferdig resultat etter å ha beiset hele bordet minst tre ganger. Jeg la også på tre strøk med matt trestjerners gulvlakk for å gi det et beskyttende lag.

Det var jo helt forferdelig støvete over det hele ettersom jeg ikke hadde lagt noe beskyttelseslaken eller presenning noe sted, så hele stua og kjøkkenet var jo overfylt med støv. Dermed måtte jeg vaske som en gal før gubben kom hjem. Det tok meg nesten to timer og jeg var helt utslått resten av dagen.
Memo til selv; kjøpe bedre støvsuger.


IMG_5057

2 Comments

    1. Lady Pure Nature Interiørbeis/Lasyr i fargen Mokka.
      Dette får du nok kjøpt de fleste steder hvor Jotun-produkter selges, f eks. overalt. Men jeg kjøpte min på Fix i Larvik

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *